sursa: webtv.coe.int Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, a cerut Finlandei să-şi consolideze legislaţia împotriva discriminării. Potrivit unui raport publicat pe de Consiliul Europei, oficialul s-a arătat îngrijorat de „marginalizarea extremă” a unor întregi colectivităţi, cum ar fi femeile, imigranţii şi minorităţile etnice

Comisarul a constatat că romii, rusofonii şi imigranţii din Finlanda sunt afectați de discriminare la angajare. Totodată, reprezentantul Consiliului Europei a criticat declaraţiile rasiste lansate de politicieni şi a reamintit că Finlanda are o „problemă gravă” cu violenţa asupra femeilor, care câştigă în această ţară cu 17,9% mai puţin decât bărbaţii.
“Autoritățile ar trebui să îmbunătățească modul în care plângerile femeilor agresate sau supuse violenței și să asigure protecția lor în aziluri”, a mai adugat Nils Muiznieks.

O altă îngrijorare se referă la declarațiile rasiste și de ură ale politicienilor împotriva tinerilor somalezi, care sunt marginaizați în Finlanda. Oficialul a declarat că Guvernul finlandez ar trebui să acorde o atenție mai sporită romilor, nativilor ruși, astfel încât să-și exercite pe deplin dreptul la muncă.

Articol preluat de pe Discriminare.md

Comentati folosind contul Facebook

comments