Mercedes Clasa A (sursa - Mercedes)Compania finlandeza Valmet care cosntruieste masini precum Porsche Cayman si Fisker Karma va face si 100.000 de unitati Mercedes Clasa A in urmatorii patru ani, a anuntat grupul Daimler. Mercedes va lansa in septembrie noua generatie Clasa A si sustine ca are 40.000 de comenzi pentru noul model. Nevoia de a apela la Valmet tine de faptul ca germanii vor lansa in productie alte modele noi atat in Germania, cat si in Ungaria si le trebuie capacitate suplimentara.

Mercedes s-a inteles cu Valmet Automotive care va construi intre 2013 si 2016 aproximativ 100.000 de unitati din noua Clasa A, iar asta o va ajuta sa se redreseze si sa recheme o buna parte dintre cei 3-400 de oameni trimisi in somaj tehnic in 2012.

Valmet este specializata in constructia de modele de nisa precum Porsche Cayman si Fisker Karma, iar daca lucrurile merg bine compania isi propune sa angajaeze alte cateva sute de oameni in 2014. In plus, sunt mari sanse ca Valmet sa construiasca si Porsche Boxster de anul viitor.

Mercedes a apelat la Valmet fiindca are cerere mare pentru noul Clasa A si vrea ca timpii de livrare sa fie cat mai scurti. In plus, uzina din Rastatt este aproape la capacitate maxima si i se va adauga un al treilea schimb in toamna, iar noua uzina din Ungaria este la inceput si capacitatea din prezent este inca redusa.

Mercedes vrea sa extinda gama compacta si va incepe productia unui SUV la Rastatt si a unui coupe cu patru usi in Ungaria.

Articol preluat de pe http://0-100.hotnews.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments