Cerşetorii români au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze, dar nu au solicitat ajutor din partea autorităţilor, în pofida temperaturilor sub zero grade, informează MEDIAFAX, care citează postul de televiziune YLE.

Mai mulţi cerşetori români au fost văzuţi de localnici într-o clădire abandonată din oraşul Jarvenpaa (sud), unde trăiesc la temperaturi sub limita îngheţului, dar până în prezent nu au cerut ajutor. Asistenţii sociali i-au căutat de două ori dar nu i-au găsit acolo.

„Am încercat să-i contactăm şi să vedem ce au nevoie”, a declarat Virva Juurikkala, un asistent social din oraşul Jarvenpaa.

Deşi cetăţenii neînregistraţi din alte state membre ale Uniunii Europene trebuie să îşi poată câştiga existenţa singuri, Juurikkala a precizat că aceştia pot primi ajutor în situaţii deosebite, în special când sunt implicaţi copii sau persoane cu dizabilităţi.

Aproximativ 100 de cerşetori sunt în prezent activi în regiunea metropolitană Helsinki, în timp ce alţii pot fi văzuţi pe străzile din Tampere. Oficialii vor să primească instrucţiuni mai clare de la Ministerul Sănătăţii şi Afacerilor Sociale despre modul în care trebuie să-i trateze pe cerşetori.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments