Fructele de pădure par a fi cauza îmbolnăvirii a peste 30 de persoane în ultimele șase luni, potrivit Institutului danez de boli infecțioanse citat de cphpost.dk.

Statens Serum Institut a cercetat, împreună cu specialiști ai Universității Tehnice din Danemarca (DTU) și Autoritatea națională a alimentelor (Fødevarestyrelsen), cauzele infectării unui număr îngrijorător de mare de persoane cu virusul hepatitei A.

Pentru că durează mai bine de 50 de zile de la contactarea virusului până la apariția primelor simptome, este dificil de stabilit sursa exactă a infecției. În consecință, cercetătorii celor trei instituții au stat de vorbă cu fiecare persoană infectată în parte și au verificat informațiile stocate pe cardurile acestora.

Anette Perge de la Autoritatea națională a alimentelor afirmă că fructele de pădure înghețate ar putea constitui sursa infectării cu hepatita A pentru că acestea au fost consumate de toate persoanele infectate. Mai mult, acestea sunt cunoscute ca fiind sursă a infecțiilor virale.

„Institutul de boli infecțioase a efectuat mai multe studii atât pe persoane sănătoase cât și pe cele infectate și au descoperit că persoanele infectate au mâncat o cantitate mai mare de fructe de pădure înghețate decât persoanele sănătoase”, a mai spus Perge

Întrucât virusul rezistă chiar și la temperaturi foarte scăzute, specialiștii recomandă consumatorilor să fiarbă fructele de pădure înainte de a le consuma. Cafenelele și restaurantele au obligația legală de a fierbe fructele de pădure cel puțin un minut înainte de a le servi clienților

Articol preluat de pe http://www.stiriexterne.com/index.php

Comentati folosind contul Facebook

comments