http://cphpost.dk/sites/default/files/styles/400x300/public/20120719-slagelse-A_34Mb.jpgMotiv de panica in Danemarca! Cadrele medicale ale unui spital si-au anuntat pacientii ca ar putea fi infectati cu HIV sau hepatita, asta din cauza unor defectiuni neprevazute ale unui aparat de dezinfectare.

Peste 700 de fosti pacienti ai unui spital din Danemarca au primit neplacuta veste ca ar putea fi infectati cu HIV sau hepatita, din cauza unui aparat defect, care serveste la dezinfectarea sondelor chirurgicale si, din nefericire, defectiunea a fost descoperita doar dupa noua luni de functionare.

 

http://cphpost.dk/sites/default/files/styles/400x300/public/20120719-slagelse-A_34Mb.jpgToti pacientii la care s-au folosit sonde sterilizate cu acest aparat au fost, prin urmare, invitati sa-si faca testele pentru SIDA si hepatita. Conducerea spitalului a subliniat, totusi, ca riscul de infectie a fost minim.

„Riscul este minuscul, insa vom oferi analize gratuite pacientilor care doresc acest lucru”, a declarat Ove Bendtsen, cadru medical la spitalul Slagelse, din Copenhaga.

Articol preluat de pe point.md  cu referinta la medicalxpress.com

Comentati folosind contul Facebook

comments