Daca urmeaza sa va urcati intr-un avion catre Copenhaga, este bine de stiut din timp ce puteti vizita in momentul in care ajungeti acolo, la ce restaurante puteti manca si alte puncte de atractie oferite de catre acest oras.

Primul loc unde trebuie neaparat sa va duceti ar fi parcul de distractii Tivoli Gardens, chiar in situatia in care nu sunteti un mare admirator al acestor locuri. Va recomandam sa va duceti seara deoarece atmosfera este foarte romantica si este locul potrivit unde va puteti petrece cateva ore. Cu siguranta cei mici se vor bucura de numarul mare de roller coastere aflate acolo, cat si de alte asemenea locuri in care se pot distra.

In momentul in care vi se face foame, indreptati-va catre Chili-mili, unul dintre locurile unde puteti manca poate cea mai proaspata si sanatoasa mancare din intreg orasul, iar preturile sunt foarte bune. Merita sa incercati una din salatele ce se servesc acolo deoarece sunt foarte delicioase si naturale. Este deschis intre zece dimineata si zece seara si il puteti gasi la urmatoarea adresa: H. C. Andersens Boulevard 12, 1553 Vesterbro.

Daca sunteti pasionati de viata de noapte, atunci merita sa va duceti la A-Bar (Australian Bar) unde atmosfera este relaxanta. Bauturile sunt destul de ieftine, muzica este buna, iar ambianta foarte placuta. Clubul este deschis de joi pana sambata intre orele 11 seara si 5 dimineata, iar barul este disponibil intre 6 seara si 5 dimineata, tot de joi pana sambata, iar locatia este Vestergade 10, Copenhagen.

De asemenea, Discotek In este un loc cu adevarat interesant si asta datorita faptului ca dupa ce achitati taxa de intrare (intre 100 si 150 coroane daneze, in functie de cand va duceti), bautura este gratis pe parcursul intregii seri. Puteti servi atat bere, cat si vin sau chiar sampanie fara a fi nevoiti sa platiti pentru consumatie. Acest club dispune de nu mai putin de trei ringuri de dans unde se canta diferite stiluri de muzica: la primul puteti dansa pe muzica anilor 90 si pop; la al doilea pe dance si trance, iar la al treilea etaj se danseaza pe muzica electro si house. Este deschis vinerea intre 11 seara si 8 dimineata si sambata de la ora 11 seara pana dimineata. Il puteti gasi la Nørregade 1 in Copenhaga.

Daca vreti sa faceti cumparaturi, merita sa mergeti in Strøget care este o locatie unde nu se circula cu masina si unde o sa gasiti numeroase buticuri si cafenele. Este cea mai mare zona in care se fac cumparaturi in Copenhaga si se intinde pe o suprafata de 1.1 km, incepand de la Rådhuspladsen pana la Kongens Nytorv. Printre cele mai importante marci pe care le puteti gasi aici amintim Louis Vuitton, Prada si Chanel. Daca nu dispuneti de un buget foarte mare, va puteti indrepta catre magazine de genul Bianco, Only, Vila, Vero Moda sau Bik Bok. Nu este un loc doar pentru cumparaturi deoarece aveti posibilitatea de a admira cateva din frumusetile orasului, cum ar fi Vor Frue Kirke sau Storkespringvandet.

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre istoria acestui oras, cel mai bun loc ar fi Muzeul National, construit in 1746 pentru regele Frederik al V-lea. Aici o sa aflati detaii interesante despre istoria tarii, incepand cu vremurile preistorice, continuand cu cele medievale si terminand cu cele contemporane. Desi este locul unde puteti afla in primul rand informatii despre Danemarca, la acest muzeu aveti posibilitatea sa gasiti uneori expozitii despre istoria unor locuri straine si exotice cum ar fi America Latina sau Groenlanda. Tot aici se afla o cafenea si un butic unde puteti achizionata diverse obiecte semnificative pentru aceasta tara.

Rundetaarn (Turnul Rotund) este cel mai vechi observator functional din Europa si oamenii au admirat acolo stelele de pe cer inca din anul 1642. La momentul in care Christian al IV-lea a ordonat construirea acestui turn, Danemarca era foarte cunoscuta pentru realizarile sale in domeniul astronomiei si asta datoria lui Tycho Brahe.

Acestea ar fi doar cateva din activitatile pe care le puteti desfasura din momentul in care coborati din avionul Bucuresti-Copenhaga, astea bineinteles pe langa numeroasele casteluri si plajele superbe pentru care aceasta tara a devenit faimoasa.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments