http://cdn2.tion.ro/2011/01/news-20110108-02055115-5962642201.jpgCopiii care apeleaza la transportul public, pentru a ajunge la scoala, s-au descurcat mai slab in cadrul unui test de evaluare a nivelului de concentrare, fata de cei care merg pe jos sau pedaleaza pana la cursuri.

Mersul cu bicicleta sau mersul pe jos pana la scoala cresc abilitatea copilului de a se concentra in clasa, releva un studiu danez, publicat vineri.

Elevii care sunt dusi la scoala sau care iau transportul in comun s-au descurcat mai prost in cadrul unui test de evaluare a nivelului de concentrare decat cei care merg cu bicicleta sau pe jos. Studiul a fost realizat de cercetatorii universitatilor din Copenhaga si Aarhus.Rezultatele i-au surprins pe cercetatori, deoarece ipoteza lor initiala s-a concentrat asupra efectelor consumului micului dejun asupra nivelului de concentrare a elevilor.

„Rezultatele au demonstrat ca micul dejun si pranzul au un anumit impact, dar nu foarte semnificativ, comparativ cu exercitiul fizic de a merge pana la scoala”, au declarat cercetatorii.

„In calitate de elev in clasa a treia, daca mergi cu bicicleta pana la scoala, capacitatea ta de concentrare creste la nivelul celei inregistrate de un elev intr-o clasa superioara”, au mai spus acestia.

In cadrul studiului, realizat in randul a 19.527 elevi cu varsta cuprinsa intre 5 si 19 ani, participantii au fost rugati sa vorbeasca despre exercitiile fizice pe care le fac si apoi au luat parte la un test de evaluare a nivelului de concentrare.

„Cei mai multi oameni sunt constienti de beneficiile mersului cu bicicleta sau pe jos, dar este surprinzator ca efectul dureaza atat de mult”, conchide raportul.

Articol preluat de pe Manager.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments