La invitația Ambasadei României la Copenhaga, iubita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca, s-a reîntors după mai bine de 30 de ani în Regatul Danemarcei unde a susținut două recitaluri de excepție la Aalborg (9 noiembrie 2018) și Copenhaga (11 noiembrie 2018).

Supranumită pe drept cuvânt Privighetoarea Bucovinei, renumita interpretă a purtat sutele de români prezenți, pe aripile nevăzute ale cântecului, în lumea satului, pe dealurile de legendă ale Bucovinei, aducând în trăistuţa sa alături de flori de cântec, poveşti şi poezii, dorul celor dragi de acasă, urări de sănătate, putere, liniște și speranță pentru românii din țara scandinavă.
Aflată în țara lui H.C. Andersen, Sofia Vicoveanca țese, prin cântecul ei încărcat de emoție, prin profunzimea poeziilor sale, prin farmecul inegalabil și prin vocea sa unică, povestea neamului românesc și a dorului de țară, elemente definitorii care îi unesc pe românii din întreaga lume.
Cele două recitaluri fac parte din suita de evenimente organizate de Ambasada României la Copenhaga în An Centenar și sunt dovada angajamentului de a păstra vii cântecul, portul și tradițiile românești și de a consolida legătura de suflet a românilor din Danemarca cu țara de origine.
Galeria foto a evenimentului poate fi accesată la: https://copenhaga.mae.ro/node/2051
Sursa: Ambasada României la Copenhaga
Credit foto: Valentin Debu

Comentati folosind contul Facebook

comments