Cum ar fi ca elevii să sară într-un picior şi în acelaşi timp să facă o lecţie la matematică sau la engleză? Se întâmplă în mai multe din şcolile din Danemarca, unde mişcarea este o parte importantă din programa şcolară. Pentru că elevii stăteau multe ore în bancă, Ministerul Educaţiei din Danemarca a introdus mişcarea ca parte obligatorie a programului elevilor. Ca urmare, în multe dintre şcolile daneze elevii învaţă sărind la propriu pe podea. Printr-un program special, proiectat pe podea, elevii pot să înveţe la matematică, ştiinţă, la engleză sau să-şi facă temele.

Podeaua magică este compusă dintr-un proiector, podea de vinil, calculator şi un software special care poate fi updatat. În funcţie de mărimea podelei, preţul pentru întregul program variază între 3.300 de euro şi 7.900 de euro.

Active Floor este folosită în 120 de şcoli din Danemarca, unde elevii învaţă sărind la propriu pe podea.

Printr-un program special, proiectat pe podea, elevii pot să înveţe la matematică, ştiinţă, la engleză şi să-şi facă temele.

„Podeaua magică” a fost prezentată elevilor şi profesorilor care au participat lacel mai mare târg de educaţie din Europa (BETT 2019, care s-a desfăşurat în perioada 23- 26 ianuarie la Londra.

„De la început, Active Floor a fost creat astfel încât profesorii şi pedagogii, dar şi elevii să-şi creeze propriul conţinut de învăţare, în funcţie de materia pe care o studiază, în funcţie de limba în care învaţă, dar şi de vârstă şi temă. În Danemarca, avem 120 de şcoli care au acest program în procesul de învăţare. Copiii sunt fericiţi că învaţă şi se joacă în acelaşi timp”, a spus Sascha Benzon, digital marketing.

Mai mult: HotNews

 

Comentati folosind contul Facebook

comments