Sistemul de sănătate este praf. Pe ideea ca in spital e frumos si ești băgat in seama, doctorii, majoritatea sint niște ageamii. Am sa povestesc despre fapte reale petrecute in sistemul de sănătate danez.
Fiica-mea se juca cu niște bolduri in fura si la un moment dat unul s-a dus pe git. Avea 13 ani dar de Ioane de. Era desteapta ea. De Ioane de. Ce poti sa-i faci… Se mai întîmplă si accidente. Am sunat la salvare care a venit in doua minute. Asta la ora 11.30. A ajuns la spital la ora 11.40 si ne-am pus pe așteptat.

La receptia de la urgență (?????) a fost intrebata cit de tare o doare pe o scara de la 0 la 10. Pai un copil care nu are in educatia solară nici un fel de sistem de evaluare , societatea este egalitarizata cum poate sa evalueze ceva pe o anumită scara dacă nu este programat computerul in felul asta ? Dar fiind mai altfel noi am spus 10. Da… Ți-ai si găsit.

Am fost invitați sa stam pe hol si sa așteptăm. Si am așteptat Pina la ora 16 sa ne invite la o radiografie. Am facut Radiografia la 16.15 si am fost puși in așteptare. Am urcat sus in spital si am așteptat. Am așteptat Pina la ora 22 sa vina un medic. Avea multă treaba așadar la fiecare ora cind cele 5 asistente își făceau rondul treceau pe la noi zimbindu-ne si intrebindu-ne de sănătate. Dupa un ceas elvetian , ele veneau creindu-ți iluzia ca ești important si sa te mai calmeze un pic. O iluzie creată de stat si sistemul politici administrativ al Danemarcei. Cind erai sa îți pierzi rabdarea, apărea o asistenta draguta explicindu-ți cum e cu medicina si minciuna frumoasa.

La ora 22 cin într-un final am intrat la medic , javr, neaimtitul ne întreabă nonsalant, chiar a înghițit un Bold ? L-am întrebat dacă s-a uitat pe radiografie la care el mi-a pus aceeași întrebare. Dar voi ați văzut-o? Parca eu eram doctorul. Un cretin.
Si exemple ar mai fi cu sutele. Sigur este un lucru. In spatele instituției spitalului se ascund niște doctori incompetenti. Dacă ar fi competenti ar fi in privat nu la stat . Dar care privat in Danemarca. Statul nu este creator de inteligenta ci ascunzatorul incimpetentei propriei ideologii cretine.

Spitalele gem de aparatura medicală computerizata, parca omul ar fi o mașina. Un computer fără viața si care trebuie calculat. Zeci de asistente care zimbesc si te baga in seama , si nici un specialist.
Toți idiotii spun ca sistemul medical este bun. Foarte bun. Da. Este curat. Este zimbitor. Si prost cu diploma. Fără neuroni. Doar cu capacitatea de a citi ce este scris pe ecranul monitorului. Simple calculatoare cu inima, un fel de cyborg cu fata umană si titlu de doctor. Un sistem medical pe din afara frumos si curat iar pe dinauntrelea gaunos, plin de incompetenti si plin de personal medical plătit din taxe care fac umbra pământului degeaba dar in schimb zimbeste frumos si te minte…… Ca orice sistem bazat pe banii tai :) ) dacă vi s-a facut rău si v-ați imbolnavit dupa citirea acestui articol, va recomand ce recomanda sistemul danez de sănătate in 90% din cazurile de imbolnaviri: luați Panodil , de la 1 la 8 pe zi si beti apa sa va hidratati. Medicamentul minune sau happy pill se numeste…..Panodil.

Articol preluat de pe Blogul lui Antonio

Comentati folosind contul Facebook

comments