Societatea Premium PorkAnii trecuţi deversau dejecţii în apele Milcovului şi scăpau basma curată. Anul acesta au parfumat Focşanii cu mirosuri pestilenţiale şi totul este un… accident. Cei de la Premium Pork, firmă cu acţionariat danez, care funcţionează în apropierea Focşaniului, n-au fost sancţionaţi contravenţional de Garda de Mediu Vrancea pentru duhoarea din această vară

După cum a anunţat prefectul de Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, firma respectivă a fost descoperită de inspectorii de Mediu ca sursă pentru mirosurile urate, însă neregula nu a fost chiar atat de mare încat să fie demnă de o amendă. “S-a descoperit cauza mirosurilor urate din Focşani. S-a întamplat din cauza Premium Pork, iar ceea ce s-a întamplat acolo este din neglijenţa agentului economic. S-a descoperit o prelată spartă la una din cele două lagune unde se depozitau dejecţiile de animale.

http://www.universulalimentar.ro/img_machete/Premium_Porc_srl__premium_porc_universulalimentar_site.jpg

Au folosit şi două rezervoare pe care cei de la Mediu nu le-au considerat conforme. Nu s-a pus problema de amendă. Ei, potrivit celor de la Garda de Mediu, aveau nişte obligaţii investiţionale, pe care le-au făcut, dar au apărut nişte defecţiuni de natură umană. Dacă se repetă aceste accidente, vor apărea şi sacţiuni”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Cătălin Popescu.

Clipul de mai jos este din iunie 2012. Se pare ca este inca de actualitate …

Articol preluat de pe  Ziarul de Vrancea

Comentati folosind contul Facebook

comments