Liderul PSD Victor Ponta este comparat cu premierul danez Helle Thorning- Schmidt, intr-un editorial publicat de Huffington Post. Autorul articolului, jurnalistul Matt Browne apreciaza ca presedintele social democratilor urmeaza o strategie politica “precauta ce combina alianta cu partenerii progresisti”. Articolul intitulat “Dupa cea de-a Treia Cale: alternativele progresive ale austeritatii europene” face o analiza asupra situatiei politice din Europa, remarcand faptul ca “in urma cu zece ani, 13 din cele 15 tari member ale UE erau conduse de guvernari ce se bazau pe dezvoltare. Astazi, domina politica de austeritate, chiar daca, doar in trei state din cele 27, sunt la putere socialisti, social-democrati sau laburisti”.

Jurnalistul considera ca, in prezent, in Europa, exista o competitie intre cele doua doctrine politice pentru a face fata austeritatii: “una care incearca sa limiteze efectele Pactului de stabilitate al zonei euro si cea de-a doua, care cauta o alternativa la acesta”, scrie Huffington Post.

Strategia potrivit careia, Pactul de stabilitate fiscal trebuie limitat, apartine unei noi gandiri de modernizatori, cum ar fi si premierul danez Helle Thorning-Schmidt, aflat la putere din septembrie anul trecut, dar si liderului PSD Victor Ponta, “cel care are de facut fata alegerilor in noiembrie”.

Matt Browne e de parere ca “ambii politicieni apeleaza la o strategie precauta care combina alianta cu parteneri progresisti, care sa asigure o baza electorala solida si o agenda reformista care sa ofere crestere pentru mediul de afaceri si sa declanseze schimbari in mediul guvernamental”.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments