Un ofiţer israelian care a lovit în figură un activist danez care milita paşnic împotriva ocupaţiei sioniste din Cisiordania a fost suspendat luni după ce imaginile video compromiţătoare au fost postate pe internet.
În filmare apare locotenent-colonelul Shalom Eisner care ţine cu ambele mâini automatul M-16 şi strigă către un grup de demonstranţi care participau la un tur ciclistic de protest în teritoriile palestiniene ocupate, în apropiere de Ierihon. La un moment dat soldatul îl loveşte cu arma pe Andreas Ias în plină figură şi fără avertisment. Danezul, în vârstă de 20 de ani, s-a prăbuşit imediat la pământ şi a fost cărat pe braţe.
Yoav Mordechai, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a anunţat la radio că incidentul a avut loc sâmbătă. Acesta a mai spus că ofiţerul este suspendat şi investigat de o comisie disciplinară iar armata consideră gestul său ca fiind “de neacceptat”.
În acest caz a intervenit şi premierul Benjamin Netanyahu, care a declarat că acest comportament “nu este specific Forţelor de Apărare Israeliene”.
“Noi doar ne deplasam încet spre soldaţi şi cântam cântece palestiniene. Nu cred că asta înseamnă o provocare”, a declarat danezul la un post israelian de televiziune.
Oficialii din statul nordic au reacţionat şi au cerut detalii suplimentare sioniştilor prin vocea ministrului de externe Villy Sovndal. Deasemenea ambasadorul danez în Israel a cerut explicaţii imediate.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments