Şantierul naval din Galaţi, deţinut de grupul olandez Damen, care în 2013 a realizat afaceri de 144 milioane de euro, va construi până anul viitor o navă folosită în construcţii submarine, precum instalarea cablurilor necesare racordării la reţea a parcurilor eoliene.

Comanda a fost plasată de compania daneză Maersk Supply Service, un gigant cu venituri de 930 de milioane de dolari, şi vine la scurtă vreme după ce şantierul gălăţean a obţinut un contract pentru o navă similară din partea olandezilor de la Van Oord, care va fi livrată la sfârşitul lui 2014.

Şantierul Damen de pe Dunăre a livrat anul trecut pentru o companie norvegiană şase vase de suport pentru platformele maritime, o parte din ele fiind destinate explorării de petrol în mările braziliene, iar catalogul de comenzi pentru 2014 este plin.

Alături de remorchere, vasele de suport pentru industria petrolieră reprezintă principalul produs al Damen Galaţi, însă compania încearcă să obţină o felie cât mai mare din piaţa proiectelor speciale, precum iahturile de lux sau navele militare.

 

 

Legături: Maersk supply service and deepocean call for Damen Offshore Carrier

Sursa: Ziarul Financiar

Comentati folosind contul Facebook

comments