Întâlnirea tinerilor români ortodocşi din Ţările Scandinave

În această perioadă, în localitatea Lem din Peninsula Iutlanda, Danemarca, se desfăşoară întâlnirea generală a tinerilor români ortodocşi din ţările scandinave, eveniment organizat de Centrului de tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Tema întrunirii, la care ia parte şi Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord este „Tinereţea care alină. Grija tinerilor faţă de cei aflaţi în suferinţă”.

„În fiecare zi s-au săvârşit sfintele slujbe precum Utrenia şi Sfânta Liturghie. Am săvârşit Taina Sfântului Maslu la care au participat şi alţi credincioşi care s-au rugat împreună cu tinerii. După Sfânta Liturghie şi gustarea de dimineaţă au avut loc cuvântări şi dialoguri pe marginea temei. Astfel, fiecare a avut prilejul să se prezinte şi să-şi împărtăşească implicarea şi experienţa sa în ajutarea celor bolnavi sau aflaţi în necazuri şi încercări. În timpul dintre sesiuni s-au organizat mai multe drumeţii recreative în fiordurile de pe coasta de vest a Danemarcei, jocuri sportive şi chiar dansuri populare tradiţionale româneşti, tinerii având ocazia să se cunoască mai bine şi să-şi împărtăşească experienţele dobândite aici în diasporă”, a precizat Preasfinţia Sa pentru Radio TRINITAS.

Duminică, toţi tinerii, alături de Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, vor participa şi la Sfânta Liturghie.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments