Jucătorul Horia Tecău a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, la aflarea veştii că România va întâlni Danemarca, în primul tur al Grupei I Euro Africană din Cupa Davis 2013, că e o surpriză, dar că e o adversară mai facilă decât Finlanda, pe care danezii au învins-o în baraj.

„E mai bine pentru noi, cel mai bun jucător finlandez, Jarkko Nieminen, nu a jucat acum cu Danemarca, dar sigur ar fi venit la meciurile cu noi, din februarie. Danemarca a jucat, probabil, cu cea mai bună echipă. Este o surpriză pentru mine că au învins, mă aşteptam să bată Finlanda, dar cred că Danemarca în această formulă e mai facilă pentru noi, decât Finlanda cu Jarkko Nieminen. De la danezi îl ştiu doar pe Nielsen, e bun la dublu, dar la simplu nu a impresionat până acum”, a spus Tecău.

Abia revenit dintr-o mică vacanţă, Horia Tecău se pregăteşte pentru ultimele două turnee ale anului, la Paris şi Turneul Campionilor de la Londra. El a mai făcut câteva referiri la confruntarea cu Danemarca. „Din câte ştiu, jucăm acasă, poate va fi tot la Cluj, unde am câştigat cu Finlanda, am avut parte de un public numeros şi călduros. Nu noi decidem aceste lucruri, dar personal, cred că am putea să jucăm acolo”, a precizat Tecău.

Echipa de Cupa Davis a României se va duela cu Danemarca, în primul tur al Grupei I Euro-Africane, după ce nordicii conduc, duminică, în barajul pentru rămânerea în Grupa I, reprezentativa Finlandei, cu scorul de 3-1.

După patru confruntări, din cele cinci programate la Helsinki, Danemarca s-a impus deja cu 3-1 la general, rezultatul ultimei partide, de duminică, între debutanţii Herkko Pollanen (Finlanda) şi Christoffer Konigsfeldt (Danemarca), nemaivând cum să influenţeze victoria la general a danezilor.

Meciul România – Danemarca se va disputa în intervalul 1-3 februarie 2013, iar câştigătoarea va juca, în 5-7 aprilie, cu Olanda, pentru stabilirea echipei care va evolua în barajul de promovare în Grupa Mondială.

Articol preluat de pe Gandul.info

Comentati folosind contul Facebook

comments