Ultima zi a Turului Italiei pe teritoriul Italiei a fost marcata de victoria la sprint obtinut de australianul Matthew Goss. Rutierul echipei GreenEdge s-a impus in fata lui Juan Jose Haedo de la Saxo Bank si a lui Tyler Farrar de la Garmin.

Sprintul final de la Horsens a fost marcat de o cazatura masiva provocata de italianul Roberto Ferrari (Androni Giocattoli), care si-a schimbat brusc directia de mers si l-a culcat la pamant pe campionul mondial Mark Cavendish.

Goss este doar al treilea rutier australian care castiga cel putin doua etape in Turul Italiei dupa Robbie McEwen (12 succese) si Phil Anderson (2). Sprinterul formatiei GreenEdge a mai castigat o etapa in Giro in urma cu doi ani.

Castigator in urma cu o zi la Herning, Cavendish a fost lovit in plin de mai multi rutieri in timp ce se afla intins pe jos chiar in mijlocul soselei, dar in final a scapat doat cu cateva julitori la umar si coapsa piciorului stang.

In incident a fost implicat si Taylor Phinney, liderul ierarhiei generale dupa primele doua zile. Americanul de la BMC a ramas intins pe sosea acuzand o accidentare la piciorul drept.

Clasamentul general a ramas nemodificat dupa aceasta etapa, cu Phinney in continuare in roz pentru noua secunda.

Turul Italiei programeaza, marti, prima din cele doua zile de pauza, caravana cursei urmand a ajunge din Danemarca in nordul Italiei. Cursa va fi reluata marti.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments