http://www.provincianews.ro/media/image/201304/w620/geoana_83035900.jpgBiroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, ca senatorul Mircea Geoană să efectueze, în luna septembrie, în calitate de membru al Comisiei Politice a AP NATO, o vizită în Danemarca şi Groenlanda.

Vizita se va desfăşura în perioada 9-13 septembrie.

Temele de discuţie vor viza consecinţele reducerii calotei glaciare: noi căi navigabile şi zăcăminte naturale accesibile, schimbări climaterice; repercursiuni pentru Arctica în materie de securitate, importanţa geostrategică a Nordului Îndepărtat, provocăriîn materie de securitate, evoluţii în Nordul Îndepărtat: repercursiuni pentru NATO şi comunitatea internaţională.

Vizita va cuprinde întâlniri cu oficiali guvernamentali danezi la Ministerul de Externe şi la Comandamentul Forţelor Armate din Copenhaga, cât şi o deplasare în Groenlanda, la Staţia Nord, vizitarea bazei aeriene Thule, şi Nuuk, vizitarea Comandamentului Arctic.

Deplasarea către şi din Groenlanda şi pe teritoriul acesteia se vor face cu un avion special, pus la dispoziţie de autoriăţile daneze.

Cheltuielile deplasării lui Geoană vor fi suportate din bugetul Senatului, după cum urmează: transport internaţional Bucureşti-Copenhaga şi Copenhaga-Bucureşti; transport special (avion, autocar, vapor) cu ocazia deplasării în/din Groenlanda şi pe teritoriul acesteia, pentru care fiecare participant trebuie să achite 2.500 USD; cazare la Copenhaga, cazare în Groenlanda, diurnă categoria a II-a, 100%, asigurare medicală şi avans cu justificare ulterioară.

Preluat de pe  http://www.mediafax.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments