Insulele Feroe, Danemarca

Situate între Norvegia și Islanda, Insulele Feroe oferă vizitatorilor o întâlnire cu natura în forma sa cea mai pură. De la stânci care găzduiesc numeroase cuiburi de păsări la case mici și colorate, aceste insule găzduiesc numeroase atracții, în pofida suprafeței lor reduse.

Numele de Feroe este dat și unei regiuni maritime britanice. Au legături tradiționale puternice cu Islanda, Shetland, Insulele Orkney, Insulele Hebride Exterioare și Groenlanda. Arhipelagul a fost despărțit de Norvegia în 1815. Insulele au propriii reprezentanți în cadrul Consiliului Nordic.

insulele-feroe

 

descarcare-5

Svalbard, Norvegia

Situat în Oceanul Arctic între Norvegia și Polul Nord, arhipelagul Svalbard — o vastă și netulburată întindere arctică —este o locație de neratat. Dacă vă gândiți să o vizitați, aduceți-vă echipamentul de iarnă și să nu fiți suprinși dacă dați peste urși polari. De aici, turiștii pot admira și Aurora Boreală.

Este posibil ca Svalbard să fi fost descoperit de vikingi și/sau ruși încă din secolul XII. Tradiția scandinavă atestă existența unui teritoriu numit Svalbarði – tradus „periferie rece” (acest tărâm ar fi putut totuși fi la fel de bine Jan Mayen sau coasta estică a Groenlandei).

Olandezul Willem Barents a fost primul care a descoperit indisputabil Svalbardul în 1596. În secolele XVII și XVIII insulele au servit drept locație internațională pentru vânătoarea de balene, iar cu această ocazie Balena de Groenlanda a fost exterminată din regiune.

dsc_8135

42906wide

 

Kungsleden, Suedia

Situat în nordul Suediei, Kungsleden este o destinație obligatorie pentru pasionații de drumeții. Traseul se întinde pe o distanță de 450 de kilometri între orașele Abisko și Hemavan și străbate una dintre cele mai mari zone sălbatice rămase în Europa.

kungsleden-2009-012

Comentati folosind contul Facebook

comments