Vă spuneam că  asosit o delegaţie din Danemarca, pentru a explora oportunităţile de afaceri în comuna Sănduleşti. V-am prezentat aspecte din programul zilei de duminic, 14 mai. Azi, i-am însoţit pe danezi.

Primul punct pe “ordinea de zi” a fost … vizitarea Salinei. Având în vedere că în Danemarca nu au munţi şi, implicit, nici saline, au fost entuziasmaţi de cele văzute.

Al doilea punct a fost, tot, legat de munţi: vizitarea Cheilor Turului. Vizită ce s-a lăsat şi cu aspecte pitoreşti în materie … culinară. Dincolo de peisaje, danezii au participat la “construcţia” unor palanieţe cu varză şi s-au ospătat cu ce-au găsit într-un ceaun: o tocană de cartofi cu carne de ied. Apoi, “afaceriştii” danezi şi români, s-au retras pentru o partidă de discuţii.

La întoarcere, au vizitat Centrul cultural al Copăcenilor, unde s-a amenajat şi o bibliotecă cu un punct de acces la internet. Augustin Nistor, în costum popular, i-a incitat la un mic “workshop” cu lut, antrenându-i la crearea de obiecte din glia copândeană.

Ultimul drum a fost făcut la “Izvorul romanilor”, de sub cariera de calcar. Aici, s-a discutat despre posibila amenajarea a unui punct turistic. Celelalte posibile colaborări, le vom afla la finalul şederii danezilor la Sănduleşti.

Augustin Duca, primarul comunei Sănduleşti, i-a însoţit, mereu, “trăgând sforile” ca totul să se desfăşoare cât mai bine.

Din păcate, acumulatorul aparatului de fotografiat m-a trădat. La Centru cultural am făcut poze cu telefonul. Iar, la izvor, ne-am antrenat în discuţii şi .. n-am mai făcut nici o poză. Să-mi fie ruşine! Dar, dacă voi obţine poze făcute de ceilalţi, le voi adăuga, ulterior.


Articol preluat de pe http://zamfirpop.wordpress.com/2013/04/17/danezi-in-salina-turda/

Comentati folosind contul Facebook

comments