Danemarca sprijină România pentru aderarea la SchengenAflat în vizită oficială la Copenhaga, premierul Victor Ponta a primit asigurări de la omologul său danez, Helle Thorning-Schmidt, care i-a transmis că România poate conta pe susţinerea Danemarcei în procesul de aderare la Schengen.

„L-am asigurat pe primul-ministru că poate conta pe Danemarca în ceea ce priveşte menţinerea poziţiei privind începerea şi finalizarea procedurile de integrare în Schengen”, a spus Thorning-Schmidt.

Premierul Ponta a explicat motivul vizitei sale în Danemarca, respectiv reconfirmarea relaţiilor politice bilaterale, precum şi impulsionarea relaţiilor economice, amintind totodată că este primul şef de guvern român care efectuează o vizită în această ţară după 2004.

Danemarca este un exemplu de bună guvernanţă, eficienţă energetică şi tehnologii moderne în agricultură, a mai spus premierul, care dat asigurări că investitorii danezi pot beneficia în România de un mediu de afaceri atractiv şi stabil din punct de vedere legislativ, inclusiv în zona energiei verzi.

Premierul Victor Ponta se află, marţi, în vizită oficială în Danemarca.

Articol preluat de pe  http://www.cotidianul.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments