Zona Schengen  (wikipedia.org)Danemarca sprijină aderarea Bulgariei la Schengen, scrie cotidianul sofiot Novinar, citându-l pe preşedintele parlamentului acestei ţări Mogens Lykketoft. Subiectul Schengen a fost în centrul discuţiilor în cadrul întrevederii de marţi între Lykketoft şi preşedinta parlamentului bulgar Ţeţka Ţaceva. Lykketoft, care efectuează o vizită de două zile la Sofia, a declarat ziariştilor că poziţia ţării sale este cât se poate de clară: ‘Bulgaria a îndeplinit toate criteriile pentru aderare’. Oficialul şi-a exprimat speranţa că problema va fi soluţionată în curând. El a subliniat că UE nu trebuie să schimbe regulile în timpul jocului.

90% dintre asasinate sunt soluţionate în mai puţin de două luni după săvârşirea faptei, susţine Boiko Naidenov, procuror general-adjunct, într-un interviu pentru ziarul 24 Ceasa. Într-un singur oraş din SUA au loc 4-5 asasinate, în timp ce în Bulgaria fiecare asemenea caz ajunge în presă şi se discută pe larg la nivel naţional. În ultimii ani a fost o perioadă în care aveau loc asasinate la comandă. Sunt 130 cazuri de asasinate la comandă ale unor lideri interlopi care nu a fost soluţionate până în prezent. În fiecare an în Italia sunt tot atâtea cazuri numai în oraşul Napoli. ‘Avem obiceiul să exagerăm, criminalii bulgari sunt departe de a fi cei mai periculoşi din lume’, crede procurorul.

Jurnalul Sega avertizează că încă 7-8 spitale din oraşe mici bulgăreşti îşi vor închide porţile până la sfârşitul anului. Anunţul a fost făcut de doctorul Stoicio Kaţarov, director al centrului pentru protecţia consumatorilor. Kaţarov acuză pentru această situaţie guvernul care subvenţionează doar spitalele de stat, lăsând în acelaşi timp spitalele municipale să se descurce singure. Oficialul susţine că această atitudine nu este justificată în condiţiile în care spitalele municipale au aceeaşi funcţii ca şi cele de stat.A

Articol preluat de pe EpochTimes-Romania.com

Comentati folosind contul Facebook

comments