http://cphpost.dk/sites/default/files/styles/400x300/public/20120906-Skat_36Mb.jpgStatul danez cere companiei Microsoft să ramburseze o datorie de 5,8 miliarde de coroane (peste un miliard de dolari). Este vorba despre taxe neplătite de Microsoft, iar suma este cea mai mare reclamată vreodată de Danemarca.

Fiscul danez poartă negocieri cu Microsoft privind taxele neplătite în urma achiziţionării companiei daneze de software Navision, în 2002, relatează radioul danez DR, citat de Reuters.

Fiscul susţine că Microsoft a vândut drepturile asupra afacerii de succes a Navision catre o subsidiară din Irlanda. De aceea, Danemarca cere plata unor taxe de 5,8 miliarde de coroane. Reprezentantul Microsoft în Danemarca a refuzat să comenteze acest caz.

Guvernul de la Copenhaga a propus, în februarie, reducerea taxei impusă companiilor dela 25% la 22%. Însă în Irlanda taxa rămâne cea ma favorabilă din Europa, de doar 12,5%. Un raport recent al guvernului SUA arată că multinaţionalele obţineau cel mai mare profit din străinătate, la nivelul anului 2008, în Bermude, Irlanda, Luxemburg, Olanda şi Elveţia.

Articol preluat de pe  http://www.cotidianul.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments