Consiliul local al capitalei Copenhaga doreste(inca o data)sa detina controlul asupra pietei daneze a marijuanei! O piata cu o cifra de afaceri anuala de 1,5 miliarde de coroane daneze, echivalent a 200 de milioane de euro.

Seful consiliului protectiei sociale Mikkel Warming a declarat ca o noua propunere ar fi legalizarea in totalitate a vanzarii cannabisului, in contradictie cu modelul olandez , care tolereaza dar nu controleaza sau regularizeaza vanzarile, si nu face nici o referire la productie sau la aprovizionarea cafenelelor cu cannabis. Capitala daneza vede un paradox in aceasta abordare,in loc sa legalizeze si sa regularizeze intregul proces.

“De unde este mai bine pentru tineri sa cumpere marijuana?”

Ei vor sa creeze magazine unde vanzatorii nu sunt interesati in a face bani, ci in a-si atrage clienti, a mai spus Mikkel. ”De unde este mai bine pentru tinerii nostri sa cumpere marijuana?
De la un dealer de droguri, care doreste sa-I determine sa consume mai mult si sa treaca la droguri mai puternice , sau de la un vanzator autorizat?”

Transformand aceasta goana de a consuma droguri, in ceva care este la fel de interesant precum vizitarea unei cafenele condusa de primarii, ar trebui sa-I determine pe tineri sa nu inceapa sa consume cannabis de la varste fragede , desi acest lucru nu a fost mentionat de Seful consiliului local.

Consiliul a votat propunerea cu sustinerea primarului Frank Jensen, marti 17 noiembrie 2011 si a fost aprobata de o majoritate covarsitoare: 39 de voturi pentru si 9 voturi impotriva.

Urmatorul pas este crearea unui comitet care sa stabileasca eventualele moduri de a legaliza si controla vanzarea cannabisului in cafenele sau magazine controlate de stat.
Propunerile lor vor fi apoi prezentate parlamentului danez, care a avea o pozitie mai deschisa catre gasirea unei abordari mai positive asupra cannabisului decat o atitudine obstructionista , demodata ,intr-un sistem ineficient.

Capitala daneza, de fapt gazduieste o alternativa din 1971, care se numeste Christiania , un cartier cu un auto-proclamat statut de independenta unde vanzarea marijuanei si a hasisului are loc zilnic.Faimoasa strada Pusher din Christiania ar putea curand sa devina mult mai linistita daca lucratorii civili decid sa incolteasca piata daneza de cannabis!

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments