http://www.ecouterre.com/wp-content/uploads/2009/11/pet-diamonds.jpgUnii danezi ar vrea să poarte şi cenuşa rudelor lor în bijuterii şi cer politicenilor legalizarea acestei dorinţe

În Danemarca, tot mai mulţi oameni ar vrea să-şi facă bijuterii cu cenuşa rudelor decedate. O asemenea practică e ilegală. Iar politicienii atrag atenţia că ar fi şi imorală. De aceea, nu se gândesc nicio clipă să schimbe regulile. Deocamdată, în Danemarca, se pot face doar talismane sau inele cu cenuşa animalelor de companie.Lisa a plantat multe flori pe mormântul pisicii ei decedate. Şi vine des la cimitir ca să o îngrijească. Însă pentru ea, dovada supremă de iubire este un medalion de care nu se desparte niciodată. Piatra lui conţine puţin din cenuşa ei.

Talismanul şi l-a comandat în într-un atelier specializat în asemenea bijuterii. Oamenii obişnuiesc să aducă aici săculeţe cu cenuşa animalelor de companie decedate, care este apoi încorporată în medalioane sau pietre pentru inele. Unii clienţi ar vrea, totuşi, să ducă această practică la un alt nivel.

Andrea Van Weber, bijutier: „Am primit câteva cereri de la oameni care m-au găsit pe internet, au văzut cu ce mă ocup şi au vrut să le fac bijuterii cu cenuşa unor rude”.

Aşa ceva este ilegal în Danemarca. De aceea, Andrea le-a scris deja mai multor politicieni să le ceară să schimbe regulile. Însă nu a reuşit să înduplece pe nimeni.

Manu Sareen, ministru pentru probleme bisericeşti: „Cadavrele şi cenuşa rămasă după incinerare trebuie tratate cu tot respectul posibil. Nu am de gând să schimb legile”.

Pernille Vigsoebagge, membru Partidul Socialist: „Trebuie să avem reguli stricte în legătură cu ce putem face cu cadavrele sau cenuşa umană. Nu trebuie să putem să ne purtăm un unchi pe un lanţ, în jurul gâtului sau o mătuşă într-un inel, pe deget”.

Lisa preţuieşte foarte mult medalionul cu cenuşa pisicii. I-ar fi plăcut, totuşi, să aibă şi o altă bijuterie. Una cu cenuşa tatălui ei decedat.

Preluat de pe http://stiri.tvr.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments