Consumul de bere nu poate fi asociat în mod direct cu obezitatea abdominală, neexistând suficiente dovezi pentru a susține că un consum moderat și regulat de bere este responsabil pentru apariția „burții”. Aceasta este concluzia prezentată de o recentă cercetare efectuată de Universitatea din Copenhaga și publicată în luna decembrie 2012 în revista științifică Nutrition Reviews.

Unul dintre binecunoscutele mituri legate de bere este cel potrivit căruia berea este vinovată pentru apariția „burții de bere”. Cum în domeniul cercetării este însă greu să faci afirmații fără a avea o bază științifică solidă, cercetătorii danezi și-au asumat o sarcină complexă: să analizeze în mod riguros un număr impresionant de studii în care berea era pe nedrept prezentată drept cauză pentru aparițiaburții. Și iată că munca lor a dat roade reușind să demonstreze că acest mit legat de bere nu este susținut de suficiente argumente științifice. Vești bune deci din Danemarca pentru iubitorii berii de la  noi din țară: berea consumată în cantități moderate nu conduce la apariția „burții de bere”, afirmă Dr.Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Pentru a verifica dacă berea este într-adevăr responsabilă pentru depunerea unui strat de grăsime pe abdomen, cercetătorii danezi au preluat toate studiile științifice conținând date privind consumul de bere în relație cu greutatea corporală pentru a determina dacă există suficiente dovezi științifice care să sprijine acest mit. Astfel, au fost examinate 35 de studii observaționale (cu aproximativ 620.000 de subiecți) și 12 studii de intervenție (experimentale, care au vizat în jur de 500 de subiecți), făcându-se distincție între obezitatea generală (greutatea corporală sau IMC – indicele de masă corporală) și obezitatea abdominală (circumferința taliei).

 

Preluat de pe  http://www.doctorulzilei.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments