http://www.colourbox.com/preview/3051647-480835-christmas-tree-in-copenhagen.jpgCorectitudine politică sau goană după voturi? E întrebarea pe care şi-o pun unii europeni care riscă să rămână fără pom de Crăciun. Din respect pentru minorităţile religioase, autorităţile din Belgia şi Danemarca au decis că bradul nu e aşa de important de sărbători.Administraţia unui orăşel situat nu departe de Copenhaga a interzis instalarea pomului de Crăciun în piaţa centrală. Interdicţia nu vizează doar pomii instalaţi de municipalitate, este vorba şi despre cei procuraţi din fonduri private, informează Telejurnalul TVR.

Explicaţia este simplă: majoritatea funcţionarilor municipali sunt de religie musulmană. De aceea, susţine presa, aceştia au decis să facă economii la sărbătoarea creştină, în schimb nu s-au zgârcit să marcheze cu tot fastul sărbătoarea Kurban Bayrami din bugetul municipal.

O decizie asemănătoare au luat autorităţile de la Bruxelles, care s-au hotărât că anul acesta să instaleze în locul tradiţionalului brad de Crăciun o construcţie uriaşă de fier cu afişaj electronic. Nu în ultimul rând aceasta se face pentru a nu-i irita pe simpatizantii Islamului, un sfert din numărul total al locuitorilor Bruxellesului. Chiar şi tradiţionalul Târg de Crăciun de la Bruxelles şi-a schimbat numele în „Satisfacţii de iarnă”.

În încercarea de a obţine cât mai multe voturi din partea electoratului musulman, autorităţile riscă să piardă electoratul clasic european, atrag atenţia analiştii.

Articol preluat de pe TVRinfo.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments