Bărbat urmărit pentru trafic de persoane în Danemarca, prins când încerca să iasă din RomâniaUn bărbat din Mangalia dat în urmărire internaţională de către autorităţile daneze pentru trafic de persoane a fost reţinut de poliţiştii români în timp ce încerca să treacă în Bulgaria prin punctul de frontieră de la Negru Vodă.

Potrivit Gărzii de Coastă, duminică în punctul de frontieră Negru Vodă din judeţul Constanţa, de la graniţa româno-bulgară, s-au prezentat trei cetăţeni români, cu un autoturism Audi A6 înmatriculat în Bulgaria.

În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au stabilit că pe numele unuia dintre bărbaţi, în vârstă de 40 de ani, exista un mandat european de arestare în vederea extrădării, emis în 29 mai de Tribunalul din Copenhaga, pentru infracţiunea de trafic de persoane.

Bărbatul, domiciliat în Mangalia, nu a opus rezistenţă în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră şi a spus că vroia să ajungă în Bulgaria pentru a participa la o înmormântare.

Conform procedurilor legale, el a fost predat unei echipe a Inspectoratului de Poliţie Constanţa, iar ulterior a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, fiind reţinut şi dus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Judeţene.

Luni, bărbatul va fi dus la Curtea de Apel Constanţa pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Preluat de pe  http://www.realitatea.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments