Elena Udrea vroia piscină la Vlădeşti, dar în comună nu este trasă nici apă. Primarul Cristian Hristu Dică a avut conturile blocate din cauza datoriilor acumulate pe studiile de fezabilitate şi proiecte de 1,4 miliarde pentru o investiţie care, momentan, nu-şi găseşte rostul şi mai are de plătit 800 de milioane de lei vechi.

Primul pas în viziunea acestuia ar fi racordarea la apă şi apoi asfaltarea uliţelor şi străzilor comunei. Primarul a făcut primele demersuri pentru a realiza un vis al localnicilor, acela de a avea apa la poartă, obţinând avizele, realizând proiectarea, iar licitaţia a fost câştigată de o firmă din Piteşti. Valoarea proiectului de alimentare cu apă este de 55 miliarde de lei vechi pentru 26 de kilometri de conductă, iar banii vin de la Guvern, conform declaraţiilor primarului. Un puţ de 180 metri adâncime va fi decolmatat şi va fi făcut al doilea.
În primă fază, un proiect început de anul trecut, neglijat de fostul edil, a început să prindă contur. Este vorba de Valea Danului, unde investiţia este suportată de o fundaţie din Danemarca. „Facem alimentare cu apă pentru romii din zonă şi toată investiţia este suportată de Guvernul danez. Ne-au adus o pompă care costă 5.000 de euro, un bazin de 12.000 litri, 2000 metri conductă, şi ne-au dat bani pentru casa pompelor, care va fi cu comandă electronică. O fundaţie s-a ocupat de asta, iar restul e în regie proprie.

Avem beneficiari la 416, care o să ne ajute”, ne-a spus primarul de la Vlădeşti.
Cei 500 de rromi vor beneficia, în curând, de apă la poarta casei, fără ca investiţia să afecteze bugetul local al comunei. Până la Crăciun, primarul ar vrea să dea drumul la apă şi ar fi şanse, jumătate de conductă fiind băgată la Valea Danului. Cu un buget de 2 miliarde de lei vechi, şanse pentru astfel de investiţii sunt mici, astfel încât ajutorul danez este binevenit, iar extinderea alimentării cu apă depinde de disponibilitatea fondurilor de la Guvern.

Articol preluat de pe EvenimentulMuscelean.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments