Actorii Teatrului ODIN din Danemarca, actori originari din mai multe ţări ale lumii, au venit la Cluj, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie pentru un schimb cultural cu Facultatea de Teatru din Cluj.
În data de 3 octombrie 2012, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din Piaţa Cipariu (Cluj) ora 12,00 a avut loc un concert de folclor, muzică clasică şi poezie, susţinut de actorii Teatrului Odin, rapsozii Teodora, Lenuţa şi Sergiu Purja, Grigore Sâmbouan, toţi născuţi în satul Agrieş, comuna Târlişua, de asemenea poeţi şi scriitori din oraşul gazdă.
Rapsodul popular Teodora Purja a impresionat auditoriul prin frumuseţea doinelor şi cântecelor aduse de la poale de Ţibleş şi pe această cale mulţumeşte primarului comunei Târlişua, Vlăduţ Purja, pentru că a sponsorizat transportul la această manifestare artistică.
La întâlnirea ce a avut loc după concert, la Facultatea de Teatru, preotul sculptor Timoftei Găurean din Agrieş a dăruit o cruce sculptată de dumnealui din lemn de nuc, directorului Teatrului Odin, dramaturgul italian Eugenio Barba şi a invitat actorii la Agrieş să viziteze muzeul etnografic şi să vadă tradiţiile ce se mai păstrează pe aceste locuri de legendă.

Articol preluat de pe Rasunetul.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments