Danemarca și Norvegia sunt țările cu cele mai multe oferte de angajare pentru români prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În Danemarca sunt în prezent 27 de posturi vacante pentru români în diverse sere, ferme de pomi fructiferi sau ferme de cultivarea căpșunilor. Vezi posturile aici.

Se caută specialiști în fertilizarea solului, muncitori calificați în agricultură și supraveghetori ai echipelor de culegători de căpșuni.

Salariile pentru lucrătorii calificați în sere sunt în jurul valorii de 1.200 de euro brut, din care se scad taxele și chiria.

Angajatorii din Norvegia recrutează, cu ajutorul autorităţilor române, ingineri de proces, cu peste 5 ani de experienţă în industria petrolului şi gazelor sau în rafinării şi cu experienţă în proiectare.

Inginerii români care se încadrează în cerinţele de angajare vor lucra pentru companiile care operează în petrol şi gaze naturale în Marea Nordului. Salariile se încadrează între 6.400 şi 9.000 euro brut.

Se mai cer: diploma în inginerie chimică, experienţă în fezabilitate, cunoştinţe de coduri şi standarde, precum şi excelente abilităţi de comunicare scrisă şi verbală în engleză.

Vezi posturile vacante in Norvegia aici.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments