Miercuri, 21 martie 2012 Ambasada Republicii Moldova în Regatul Suediei a participat la o serie de activităţi prilejuite de Ziua Internaţională a Francofoniei. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciul Ambasadei Franţei la Stockholm în parteneriat cu ambasadele ţărilor membre ale Francofoniei, inclusiv Republica Moldova.

Pentru Republica Moldova participarea la evenimentul dat a fost una specială, deoarece în anul curent se împlinesc 15 ani de la aderarea ţării noastre la Organizaţia Internaţională a Francofoniei, instituţie care contribuie la întărirea relaţiilor şi cooperării reciproc avantajoase între popoarele statelor membre şi ale celor cu statut de observator. Începând cu anul 1997, Republica Moldova promovează activ ideile, valorile şi principiile francofone, contribuind la consolidarea spiritului de egalitate, libertate şi solidaritate caracteristic acestei comuniuni de state.

În cadrul evenimentului, au fost înmânate premii învingătorilor concursului de limbă franceză – elevi şi profesori de la gimnazii şi licee din Suedia. Două premii la acest concurs au fost instituite de Ambasada Republicii Moldova. Astfel, laureaţii premiului ambasadei au devenit elevii de la Franska Skolan din Stockholm Bianca Rior şi Johan Wranne, pentru crearea celui mai reuşit videoclip cu o piesă muzicală în stil rap în interpretare proprie.

Ceremonia înmânării premiilor a fost urmată de o expoziţie culinară a statelor participante la eveniment care a generat senzaţia unei călătorii virtuale în fiecare dintre aceste țări. Cei prezenţi au avut ocazia sa afle mai multe despre istoria şi cultura lor şi să guste din bucatele naţionale servite.

Galerie foto AICI

 

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments