http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7b/Mackmyra_box.jpg/975px-Mackmyra_box.jpgAngela D’Orazio este master blender la Mackmyra, companie suedeză producătoare de whisky, poate cei mai titrați producători europeni de whisky din afara arhipelagului britanic. De origine italiană, însă cu o pasiune nebună pentru whisky-ul afumat pe care l-a descoperit întâmplător în adolescență, Angela D’Orazio este o combinație stranie a spiritului latin cu caracteristicile nordului de sorginte germană. Prin intermediul celor de la thewhiskywire.com ea a răspuns la cateva întrebări legate de lumea whisky-ului.

Whiskypedia: De când activați în domeniul industriei whisky-ului?
Angela D’Orazio: Prima mea slujbă în domeniul industriei a fost în 1992 la un stand în cadrul Stockholm Beer and Whisky Festival și de aici a început totul.

Whiskypedia: Care a fost cea mai importantă realizare a carierei?
Angela D’Orazio: Atunci când am avut 12.000 de oameni care așteptau whisky-ul meu în anul 2007; Mackmyra Preludium 06 s-a vândut tot lotul în câteva ore în Suedia.

Whiskypedia: Îți amintești care a fost primul whisky băut și când s-a petrecut evenimentul?
Angela D’Orazio: Nu prea îmi aduc aminte, dar totuși parcă era vorba despre un blend scotch afumat pe care l-am băut în adolescență. A fost oribil! Țin minte doar faprul că am fost foarte aproape să vomit din cauza gustului și a mirosului. Dar Lagavulin 16 years old a fost unul dintre primele mele experiențe înainte de a afla ce înseamnă un whisky afumat și mi-a luat mai bine de 6 luni ca săi înțeleg măreția. Prima mea experiență plăcută a fost un Glenlivet 15 years old pe vremea când locuiam în Italia. Mi s-a părut incredibil de moale, catifelat și aromat în comparație cu combustibilul de rachetă pe care-l gustasem anterior.

Angela DOrazio si Jim Murray INTERVIU CU ANGELA DORAZIO

Whiskypedia: Ce înseamnă whiskey-ul pentru tine?
Angela D’Orazio: înseamnă Mackmyra și mai înseamnă totți colegii mei dragi, clienții și prietenii din lumea whisky-ului. La astea se adaugă tot felul de chestii pe care apuc să le degust zilnic și să le apreciez.

Whiskypedia: Care a fost ultimul whisky pe care l-ai băut?
Angela D’Orazio: Am luat one dram de Smoky Baby 1:2 (maturat 5 ani), un whisky minunat afumat de la Mackmyra maturat în butoaie de sherry și adăpostit în dunnaj-ul de la Fjaderholmarna Archipelago. Este vorba despre un butoi deținut în mod colectiv de către Smoky Baby Parents Club din care fac și eu parte. Iată un răspuns lung la o întrebare scurtă.

Whiskypedia: Ai o combinație specială favorită dintre un whisky și un fel de mâncare?
Angela D’Orazio: Sushi din cod negru rulat, sau butterfish nigiri și sushi din somon cu avocado merg tare bine cu Brukswhisky sau Bunnahabhain 12 years old și cu multă apă rece lângă.

Whiskypedia: Care este momentul tău favorit și locul unde să te bucuri de un whisky?
Angela D’Orazio: Pe terasa mea de la casa din Italia, vara pe înserat când stau și privesc toate luminițele de pe lacul Trasimeno.

Whiskypedia: Care crezi că este următorul trend în ceea ce privește viitorul industriei de whisky?
Angela D’Orazio: Whisky la nivel mondial. Whisky fără alcool. Experiența whisky. Mackmyra. Una dintre cele de mai sus probabil nu va fi atât de mare.

Whiskypedia: Care este whisky-ul fără de care nu poți trăi?
Angela D’Orazio: De fapt sunt mai multe, în total vreo 8: Smoky baby 1:2, Port Charlotte 9 years old, Mackmyra, Moment Drivved, Mackmyra Preludium:06, Ardbeg Lord of the Isles, Bruichladdich 1st edition 20 years old, Ardbeg Signatory 1867, Yoichi 119.3 SMWS.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments