Volvo V40 este propunerea suedeză pentru segmentul în care activează BMW Seria 1 şi Audi A3. Modelul scandinav se lansează la Geneva şi propune un design inspirat de fratele S60.
După mai multe imagini neclare, care încercau să intuiască designul noului Volvo V40, avem în sfârşit primele fotografii ale compactului suedez. Destinat a se bate cu hatchback-uri premium ca BMW Seria 1 şi Audi A3, Volvo V40 va debuta ofcial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, la începutul lunii martie.

Primele imagini, publicate de o revistă auto poloneză, dezvăluie un model cu cinci uşi, inspirat serios din liniile fratelui mai mare, S60. Aspectul frontal aduce mult cu ceea ce vedem în prezent pe sedanul de segment mediu, în timp ce profilul aminteşte de crossoverul XC60 şi de SUV-ul XC90. Linia plafonului plonjează spre posteriorul ascuţit tocmai pentru a da un aer dinamic ca şi în cazul fraţilor 4×4.

Aşteptat să măsoare 4500 de mm lungime, cu doar 20 de mm mai scurt decât V50, derivatul break al lui C30, noul V40 îşi propune să ofere pasagerilor săi mai mult spaţiu interior decât actualul compact al suedezilor, precum şi un portbagaj mai generos.

Rămâne de văzut dacă Volvo va exploata la maxim noul model şi dacă vom vedea pe viitor un derivat cu trei uşi, menit să înlocuiască actualul C30, sau un sedan, succesor al vechiului S40.
Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments