Locuri de muncă pentru români în SuediaLa începutul lunii iulie, site-urile de recrutare din România conţineau peste 700 de oferte de angajare în Suedia, cu 80% mai multe decât în luna mai.

Suedia a urcat astfel de pe locul 10 pe locul 6 în „Top 10 ţări cu oferte imediate de angajare”, realizat lunar de Tjobs.ro.

Lista posturilor vacante pentru români în Suedia cuprinde următoarele profesii: ingineri, şoferi, dulgheri, tinichigii, sudori, zidari, bucătari, secretare. Salariile variază între 800 şi 1.500 euro.

Locuri de muncă pentru români în SuediaŞi Austria are mai multe joburi vacante pentru români decât în luna mai, ajungând la un total de 550 posturi. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru muncitori necalificaţi, în turism şi în îngrijirea de copii sau bătrâni. Salariile pornesc de la 700 euro pe lună.

Numărul de oferte de muncă în Marea Britanie a rămas constant, numărul pozițiilor vacante în această țară fiind la același nivel în luna iunie decât în luna anterioară, iar ofertele de muncă în Italia au crescut cu 36%.

Agenţiile de recrutare propun în primul rând contracte de muncă sezoniere, acestea reprezentând 45% din oferta totală.

Pe lângă Europa, românii se mai pot angaja şi în Orientul Mijlociu (365 de joburi vacante în Dubai, Oman, Kuwait, Afganistan și Qatar, cu 113% mai multe decât în luna mai), pe continentul american (330 de joburi vacante), în Coreea de Sud sau China (cu 34% mai multe joburi decât în perioada precedentă) sau pe vasele de croazieră (154 de joburi vacante).

Articol preluat de pe realitatea.net

Comentati folosind contul Facebook

comments