Suporteri suedezi ai echipei Napoli, batuti de napoletaniMai mulţi suporteri suedezi ai echipei Napoli au fost bătuţi şi înjunghiaţi în oraşul din sudul Italiei înaintea partidei din această seară, din Europa League, dintre echipa antrenată de Walter Mazzarri şi AIK Stockholm.

13 sudezi, membri ai fan clubului Napoli Stockholm au făcut deplasarea în Italia pentru a le susţine pe gazdele din această seară, la invitaţia unor fani napoletani.

În momentul în care aceştia se aflau la o pizzerie au fost atacaţi cu bâte de baseball şi cuţite de ultraşii napoletani, care probabil nu şi-au dat seama că suedezii susţin aceeaşi echipă ca şi ei.
Doi dintre suedezi au suferit răni superficiale la nivelul picioarelor, prin înjunghiere, iar ceilalţi s-au ales cu contuzii.

A fost bătut şi proprietarul pizzeriei, un italian de 41 de ani, care a încercat să-i calmeze pe ultraşi şi să le explice că suedezii veniseră în Italia de dragul echipei Napoli.

„A fost vorba de o agresiune din partea acestor pseudo-suporteri ai echipei Napoli, care s-au organizat şi au acţionat în grup, după ce i-au văzut pe turiştii suedezi la pizzerie. Această bandă a venit la faţa locului cu bâte de baseball şi cuţite, membrii ei având feţele acoperite. Am demarat cercetrile pentru depistarea şi reţinerea lor. Proprietarul localului a avut un mare merit pentru că a limitat prin interveţia sa proporţiile acestor incidente. Recomandarea mea pentru suporteri este să se comporte civilizat în această seară şi să lase o impresie bună oaspeţilor noştri”
, a declarat purtătorul de cuvând al Poliţiei din Napoli pentru corrieredellosport.it.

Incidente violente s-au mai înregstrat la Napoli în urmă cu doi ani, când mai mulţi fani ai echipei Liverpool au fost bătuţi sau înjunghiaţi în oraş.

Articol preluat de pe romaniansoccer.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments