Suport suedez pentru Moldova  Suport suedez pentru Moldova. Regatul Suedia este interesată să împărtăşească experienţa sa în diferite domenii pentru ca Republica Moldova să se poată integra cât mai curând în Uniunea Europeană. Declarația a fost facută astăzi de ministrul suedez pentru Comerţ, Ewa Bjorling, aflată într-o vizită oficială în țara noastră.

Ewa Bjorling a susținut o conferință de presă comună cu premierul Vlad Filat. Oficialul suedez a declarat că țara sa intenționează nu numai să exporte produse și servicii în Republica Moldova, ci și soluții eficiente pentru multe probleme. De la sănătate și educație,  la energia şi eficienţa energetică.

La rândul său, premierul Filat a declarat că vizita ministrului suedez pentru Comerţ demonstrează profunzimea relaţiilor bilaterale, dinamismul şi atitudinea Suediei faţă de Republica Moldova.

Suedia este cel mai mare donator al Republicii Moldova şi lider european în acordarea asistenţei ţării noastre. Ajutorul anual acordat de Suedia pentru Moldova este de 13 milioane de euro.

Articol preluat de pe EuroTV.md

Comentati folosind contul Facebook

comments