Suedia va susţine eforturile Rep. Moldova de integrare europeană şi depăşirea crizei guvernamentale pentru continuarea reformelor democratice desfăşurate în contextul ralierii acesteia la standardele UE.

Declaraţii au fost făcute, în acest sens, de către secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Suediei, Frank Belfrage în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Rep. Moldova, Natalia Gherman.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Rep. Moldova, obiectul întrevederii l-a constituit spectrul larg de probleme ce ţin de procesul integrării europene a Rep. Moldova, inclusiv finalizarea negocierilor privind Acordul de Asociere Rep. Moldova-Uniunea Europeană şi Zona de Comerţ Liber şi Aprofundat cu UE, mersul implementării angajamentelor incluse în faza a doua a Planului de Acţiuni de Liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii R. Moldova, reglementarea conflictului transnistrean, precum şi aspecte ale cooperării bilaterale dintre cele două ţări.

Schimbul de opinii a vizat şi participarea activă a Rep. Moldova în Parteneriatul Estic şi perspectivele acestuia până şi după Summit-ul de la Vilnius din luna noiembrie curent, precum şi planurile de viitor în ceea ce priveşte asistenţa suedeză în domeniul dezvoltării pentru R. Moldova şi statele membre ale Parteneriatului Estic.

Articol preluat de pe http://www.infoprut.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments