Corporatia Financiara Internationala (IFC), Ambasada Suediei si Ministerul Economiei din Republica Moldova au lansat un proiect de promovare a investiţiilor în Republica Moldova şi de stimulare a dezvoltarii sectorului agricol al tarii. Proiectul de reformă are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de afaceri în Moldova şi simplificarea reglementărilor in sectorul agribusiness, cu scopul de atragere a unor noi investiţii în sectorul respectiv.

„Sunt foarte bucuroasa pentru faptul ca Suedia poate oferi un sprijin substanţial si in dezvoltarea aceastei reforme extrem de importante”, a spus Ingrid Tersman, ambasador al Suediei în Republica Moldova. „Un climat puternic si transparent de investiţii este necesar pentru a crea condiţii echitabile de concurenţă pentru toate întreprinderile din Republica Moldova şi pentru a atrage investiţii naţionale şi internaţionale. Salut angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a incepe o reformă a acestui sector atât de important pentru dezvoltarea economică a ţării.

Initiind aceasta reforma, in combinatie cu o reformă puternică a sectorului justiţiei, Republica Moldova are potenţialul de a deveni o ţară atractivă pentru investitori”, „Moldova si-a îmbunătăţit în mod semnificativ reglementările sale de la proclamarea independenţei”, a declarat Tomasz Telma, Director IFC pentru Europa şi Asia Centrală. „Reforma de reglementare este esenţială pentru valorificarea întregului potenţial al sectorului de agrobusiness in Moldova şi pentru creşterea competitivităţii acestuia, prin reducerea poverii de reglementare şi simplificarea condiţiilor pentru dezvoltarea afacerilor.”
IFC va oferi sfaturi privind modul în care Guvernul Republicii Moldova va putea îmbunătăţi şi simplifica reglementările şi va putea încuraja investiţiile, creind conditii pentru creşterea economică şi crearea locurilor de muncă.

Proiectul va fi coordonat cu reprezentantii guvern şi cu sectorul privat, pentru a pune în aplicare reforme în trei domenii tematice (1) Îmbunătăţirea climatului de investiţii pentru operaţiunile de afaceri şi de ieşire (2) Regulamentul in sectorul agrobusiness-ului şi (3) Promovarea de investiţii în sectorul respectiv.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments