Suedia interzice fumatul în aer liber în anumite locuri publice, ca de exemplu locurile de joacă pentru copii sau peroanele gărilor, informează AP.

Legislativul de la Stockholm a decis să extindă, începând cu 1 iulie 2019, interdicția de a fuma în spații publice și în anumite locuri în aer liber.
Astfel, fumatul va fi interzis și pe terasele restaurantelor, dar și la intrarea în spațiile special amenajate pentru fumători.
În prezent, în Suedia, fumatul este interzis în spațiile închise, dar sunt acceptate de lege spațiile amenajate special pentru fumători la locul de muncă și în spațiile publice.
Datele oficiale arată că doar 11 procente din cele 10 milioane de locuitori ai Suediei fumau zilnic în 2016, iar 10 procente fumau doar ocazional.
Suedia a interzis fumatul în baruri și restaurante în mai 2005. Potrivit noii legislații, țara nordică își propune să elimine definitiv acest obicei până în 2025.
România a înterzis complet fumatul în spații publice închise în 2016, devenind, astfel, al 18-lea stat al Uniunii Europene în care țigara aprinsă e interzisă în baruri, restaurante, precum și în clădiri de birouri și instituții publice.

Comentati folosind contul Facebook

comments