In Suedia, tot mai mulți migranți se căsătoresc cu fete minore pentru a primi pașapoarte UE,  legislația suedeză nereușind să protejeze copiii implicați în această afacere, scrie voiceofeurope.com.
Migranții pot  cere dreptul de azil în Europa dacă sunt căsătoriți, așa că se căsătoresc cu mirese-copii pentru a-și asigura pașaportul UE.
In timp ce căsătoriile cu minore sunt interzise în Suedia, astfel de mariaje care au avut loc în afara Suediei nu sunt interzise. Așa că migranții se pot căsători cu minore în țările lor de origine pentru a-și garanta dreptul de a locui în Suedia.
Partidele politice suedeze și-au exprimat nemulțumirea față de această lacună legislativă care permite mariajele migranților cu copii.
Nemulțumirea partidelor apare însă în contextul în care prospera țară scandinavă se confuntă cu un val imens de infracționalitate de la începutul crizei imigranților în Europa și cu o creștere semnificativă a atacurilor sexuale.
Serviciul de Investigații Criminale Național al Suediei recunoaște că sunt tot mai multe „zone de risc” și „grav vulnerabile”.

Comentati folosind contul Facebook

comments