DJ-ul Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a fost comemorat, marți, de către o biserică din Stockholm, orașul în care s-a născut și crecut artistul, bătând clopotele pe ritmul melodiei ”Wake me up”, relatează Channelnewsasia.com.
Melodia ”Wake me up” s-a auzit, marți, din turnul înalt de 80 de metri al Bisericii Oscar din centrul orașului Stockholm, unde Avicii a crescut.
Avicii, cunoscut pentru hituri precum „Wake Me Up” și „Hey Brother”, și-a surprins fanii în urmă cu doi ani anunțând că va renunța la turnee. El a precizat ulterior revistei Billboard că a luat această decizie din motive de sănătate.

Avicii a murit la 28 de ani pe 20 aprilie, însă nimeni nu a precizat o cauză a decesului.

„Scena nu a fost pentru mine. Nu mă refer la concerte și nici la muzică, ci erau mereu celelalte lucruri ce veneau la pachet care nu mi s-au potrivit niciodată”, a explicat el pentru Billboard.
„Sunt o persoană mai degrabă introvertită în general. Mi-a fost mereu foarte greu. Cred că am adunat prea multă energie negativă”, a mai adăugat el atunci.
De altfel, în ultimii ani, el nu și-a ascuns problemele de sănătate, cum ar fi pancreatita, din cauza consumului excesiv de alcool. În 2014, a trebuie să-și anuleze din spectacole pentru eliminarea vezicii biliare și a apendicelui.
Nu s-a oprit însă din făcut muzică, el lăsând un EP cu şase piese în august 2017.
DJ-ul suedez a câștigat mai multe premii în cadrul galelor American Music Awards, Billboard Music Awards și MTV Europe Music Awards. A colaborat de asemenea cu artiști cu stiluri diferite, precum Madonna, Coldplay sau David Guetta, și a urcat de două ori pe locul al treilea în clasamentul celor mai buni DJ din lume, în 2012 și 2013, potrivit revistei „DJ Magazine”, de referință în materie.
Avicii a venit în România în 2015, la prima ediție a festivalului „Untold” din Cluj-Napoca, la concertul său asistând peste 60.000 de persoane.

Comentati folosind contul Facebook

comments