Suedia anticipeaza exitul Greciei din uniunea monetaraAnders Borg, ministrul suedez de finante, considera ca bancile din Europa sunt pregatite pentru a face fata problemelor cu Grecia. Totusi, “Grexitul” nu ar fi o surpriza in urmatoarele 12 luni.

Oficialii Suediei (tara care nu face parte din zona euro) considera ca problemele Greciei, dar si situatia dificila din Spania vor pune presiune cel putin inca un an pe zona euro. “Nu cred ca am asistat deja la ceea ce este mai rau in tari ca Spania si Grecia. Aceste tari au probleme atat de grave incat Europa se va afla intr-o postura dificila in urmatoarele sase pana la 12 luni”, a declarat Anders Borg, ministrul suedez de finante, intr-un interviu acordat postului public de radio din Suedia si preluat de France Presse.
Borg a aratat ca iesirea Greciei din zona euro, intr-un viitor previzibil, nu va reprezenta o surpriza din punctul sau de vedere. Nici macar  un sprijin amplu dat acestei tari  “nu poate exclude posibilitatea ca Grecia sa se afle in situatia de a parasi zona euro in sase, noua sau 12 luni”. In opinia sa, bancile din Europa sunt pregatite pentru problemele cu Grecia, dar nu exclude ca lucrurile ar putea deveni mult mai complicate pe Batranul Continent.Borg a adaugat ca oficialii de la Atena trebuie sa se asigure ca reformele sunt implementate corect. In ceea ce priveste situatia Spaniei, ministrul suedez de finante considera ca aceasta ar putea avea nevoie de un plan de salvare, precizand ca exista o mare incertitudine referitoare la modul in care autoritatile fiecarei regiuni administreaza banii publici.

Articol preluat de pe Manager.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments