Studenții Facultății de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor au aflat cum să devină antreprenori de succes, cum să își caute clienți, cum să își conducă afacerea, dar și de ce greșeli să se ferească, toate acestea în cadrul unei întâlniri cu un om de afaceri român, dar stabilit în Suedia.

Andrei Poștoacă și-a început prima afacere la 19 ani și în patru ani acesta a devenit cea mai mare firmă de colectare de date din Suedia. Antreprenorul i-a sfătuit pe studenți în principal cum să își aleagă clienții, dar și cum să se descurce pe partea financiară.

„Primii zece clienți îi găsiți aici în sală printre voi, printre prieteni și familie, cineva care vă cunoaște și știe cine sunteți și are încredere în voi își asuma riscul. Primii zece clienți să cumpere pentru că au încredere în voi și nu neapărat pentru că produsul este cel mai bun și cel mai perfect”, a declarat antreprenorul Andrei Poștoacă.

Prin astfel de întâlniri directe cu oameni de afaceri de succes se urmărește impulsionarea și susținerea studenților care doresc să își deschidă o afacere.

„Cei 10.000 de studenți aflați în acest edificiu extraordinar au nevoie de cunoștințe în legătură cu mediul de afaceri și mai ales de legături cu mediul de afaceri. Ei trebuie să știe pentru ce se pregătesc, unde vor putea lucra și ce înseamnă adevărata lor muncă”, a declarat rectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Aurel Pop.

„Este un impuls pentru a vedea în mod direct ceea ce se întâmplă din punct de vedere al liberei inițiative pentru că toți vrem să ne dezvoltăm, să dăm drumul fără nicio barieră acestei libere inițiative și întâlnirea pe care o vor avea acești tineri atât cu antreprenori, cât și cu mediul academic, cât și cu cel instituțional va fi cred eu un impuls pentru a degaja această liberă inițiativă”, a declarat Vasile Pușcaș, fost negociator-șef al României.

Aceasta a fost doar una dintre primele întâlniri cu antreprenori de care studenții de la Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor vor avea parte în următoarele luni

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments