http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01518/Julian-Assange-mai_1518441a.jpgCurtea Suprema din Marea Britanie, cea mai inalta instanta britanica, a decis, miercuri, etradarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, in Suedia, unde acesta este acuzat de tentativa de viol si agresiune seuala.
Curtea Suprema din Marea Britanie, cea mai inalta instanta britanica, a decis, miercuri, extradarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, in Suedia

In urma respingerii apelului de catre magistratii britanici, Julian Assange ar putea fi extradat in termen de 10 zile din Marea Britanie, singura sa sansa ramanand in momentul de fata sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Aceasta are temen 14 zile pentru a evalua dosarul, iar, daca il accepta, extradarea ar putea fi suspendata in asteptarea deciziei pe fond a judecatorilor CEDO.

De momentul arestarii sale, in decembrie 2010, la Londra, pana in prezent, Assange a fost consemnat la domiciliu in Marea Britanie, si a incercat toate mijloacele pentru a scapa de mandatul de arestare din Suedia pentru viol si agresiune sexuala, sustinandu-si continuu nevinovatia.

Potrivit fondatorului WikiLeaks, site-ul care a dat in vileag informatii si cartograme secrete, transmise intre Washington si reprezentatele diplomatice americane din intreaga lume in 2010, inclusiv Romania, relatiile sexuale pe care le-a avut cu cele doua femei care il acuza in Suedia au fost liber consimtite.

Iar sustinatorii sai afirma ca australianul este victima unui complot, ca razbunare fata secretele dezvaluite de WikiLeaks, si se tem ca extradarea sa in Suedia nu ar fi decat un prim pas catre extradarea sa ulterioara in SUA.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments