carne de calSpanghero, furnizorul francez de carne pentru lasagna produsa de compania suedeza Findus, a anuntat sâmbata ca va da în judecata producatorul român de la care se aproviziona si din abatoarele caruia se presupune ca provine carnea de cal folosita în produsul numit ‘lasagna din carne de vaca’, transmite sâmbata AFP.

‘Am cumparat carne de vita din Europa si am revândut-o. Daca a fost într-adevar vorba de carne de cal, ne vom îndrepta împotriva furnizorului român’, a declarat pentru AFP, prin telefon, Barthélémy Aguerre, presedinte al Spanghero, dupa ce descoperirea carnii de cal în lasagna despre care se credea ca este cu carne de vita a provocat un scandal imens în Marea Britanie. Presdintele Spanghero nu a precizat numele furnizorului român, sustinând ca nu îl are la îndemâna.

Totodata, grupul agroalimentar suedez Findus s-a declarat sâmbata înselat si a anuntat ca, de luni, va depune plângere prealabila împotriva unui autor necunoscut. ‘Am fost înselati’, a declarat directorul general al filialei franceze a Findus, Matthieu Lambeaux, într-un comunicat, adaugând ca grupul va depune ‘luni o plângere prealabila împotriva unui autor necunoscut’.

Descoperirea carnii de cal în lasagna considerata a fi de vita a inflamat Marea Britanie – unde calul este venerat, iar consumul carnii sale este tabu – si a determinat vineri retragerea produselor incriminate în Franta, tara de origine a carnii, si în Suedia

Articol preluat de pe http://www.medierenet.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments