Saab va reincepe luni productia in Suedia, dupa ce noii proprietari au declarat ca sunt dispusi sa revigoreze celebrul brand auto. Compania Saab a intrat in faliment in luna decembrie a anului 2011 si anul trecut a fost cumparata de grupul de investitii chinezo-suedez National Electric Vehicule Sweden (Nevs).

Producatorul auto va relua productia modelului sedan 9-3 in fabrica Trollhattan situata in vestul Suediei.
Compania va produce initial o versiune pe benzina a automobilului si ulterior una electrica. 
„Situatia nu s-a schimbat foarte mult, nu poti schimba sau dezvolta ceva intr-un singur an. Am cumparat activele Saab in august 2012”, a spus Mikael Oestlund, un purtator de cuvant al Nevs.
„Ne-am concentrat asupra cooperarii cu cei 400 de furnizori de componente si am vrut sa ne asiguram ca avem totul pregatit pentru productie. Vom demara productia incetul cu incetul si o vom majora treptat, in functie de cerintele pietei”, a mai declarat Oestlund.
Saab a intampinat numeroase probleme in ultimii ani.
Producatorul auto american General Motors (GM) a cumparat 50% din companie si a preluat o parte din management in 1989; in anul 2000, a dobandit complet controlul asupra Saab.
Vanzarile companiei suedeze au atins 133.000 unitati in 2006. In 2008, Saab a vandut insa 93.000 automobile si in 2009, doar 27.000.
Situatia s-a complicat dupa ce GM a intrat in faliment si a fost nevoita sa isi vanda o parte din active.
GM a vandut Saab-ul catre un grup olandez, Spyker, care a pasat „cartoful fierbinte” catre Nevs in iunie 2012. Noii proprietari au spus ca se vor concentra asupra productiei de masini electrice, dorind sa revigoreze brandul suedez.
Oestlund mizeaza, deocamdata, pe o productie modesta. „Nu vrem sa facem promisiuni mari, pe care sa nu le onoram”, a spus acesta.
Preluat de pe http://www.manager.ro/

 

Comentati folosind contul Facebook

comments