Protest inedit la adresa regimului politic din Belarus: Avioanele suedeze au BOMBARDAT Belarusul...cu ursuleţi de pluş   13 ursuleti de plus ghimpele Belarusul a fost ţinta unui bombardament cu ursuleţi de pluş. Nu este o glumă, ci o manifestare de protest la adresa regimului condus de Alexandr Lukaşenko, transmite RTV. Sutele de ursuleţi din pluş au fost aruncaţi din avion cu mesaje prin care regimului Lukaşenko i se cerea să arate mai mult respect pentru drepturile omului.

Acţiunea prin care o firmă suedeză a încercat să promoveze libertatea de exprimare nu a fost însă pe placul liderului de la Minsk. Şeful Apărării aeriene şi cel al Vămilor din Belarus au fost destituiţi pentru că nu au împiedicat acţiunea pusă la cale de o companie de relaţii publice din Suedia.

Iniţiatorul atacului cu ursuleţi, Tomas Mazzeti,  a declarat că a primit ameninţări cu moartea, dar că se aştepta la aşa ceva. “De un dictator poate să-ţi fie frică sau poţi să îl urăşti, dar când oamenii încep să râdă de el zilele îi sunt numărate. Prin urmare, acesta a fost scopul“, a afirmat Mazetti.

Alexandr Lukashenko se află la putere din 1994. Administraţia Bush l-a descris la un moment dat drept ”ultimul dictator al Europei”. La rândul ei, Uniunea Europeană a impus numeroase sancţiuni Belarusului din cauza reprimării opoziţiei din ţară.

Articol preluat de pe Ghimpele.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments