http://eatingswedishfish.files.wordpress.com/2011/10/swedish-meatballs.jpgCu toate că Elveția nu e tocmai cunoscută pentru pentru preparate culinare sofisticate, ai putea avea câteva surprize plăcute când ajungi în restaurantele din acest ținut nordic. Descoperă câteva dintre bucatele tradiționale după care vei râvni toată viața.

 

 

 

 

 

 

 

Räkor – creveți suedezi

Comandând o porție de räkor vei primi o varientate de creveți proaspeți. Nici nu se compară cu creveții aceia decojiți și înghețați, care își pierd toată savoarea. Modul în care sunt preparați este ceea ce-i face cu adevărat deosebiți. Creveții sunt gătiți în propria cochilie, direct pe bărcile pe care sunt prinși. Astfel, gustul și savoarea rămân intacte.

Nyponsoppa – supă de trandafiri sălbatici

Supa este ușor granulată și poate părea un pic ciudată la prima gustare, însă aroma dulce a trandafirilor sălbatici o va face irezistibilă. Se poate servi atât caldă precum și rece, iar bucățile crocante de biscuiți cu o ușoară aromă de cocos completează perfect gustul supei. Ca să nu mai vorbim de porția serioasă de frișcă adaugată.

Varmrökt lax – somon afumat

Peștele trece printr-un proces lent de afumare, până când pielea capătă o culoare aurie iar carnea prinde o tentă rozalie perfectă. Este un preparat ușor, foarte gustos, mai ales dacă este îmbibat un sos de caviar. De regulă, se servește cu o porție de cartofi fierți sau paste de spanac cu smântână.

Surströmming – hering

Surströmming, sau hering baltic fermentat este un preparat mai neobișnuit. Nu vă speriați de faptul că este vândut în cutii sau de mirosul nu tocmai plăcut, specific procesului de fermentare, care va fi eliberat la deschiderea cutiei. Gustul este cu adevărat delicios, mai ales dacă îl consumi cu o ruladă de tunnbröd (pâine) umplută cu cartofi și ceapă.

Articol preluat de pe  Christian Tour

 

Comentati folosind contul Facebook

comments