Prajituri Suedeze: Omuleti din zapada cu zahar
Craciunul este o sarbatoare gigant, plina de o multime de delicatese si implicit de o multime de dulciuri. De la tort, la prajituri, la ciocolata retetele de Craciun sunt cu miile in functie de ce alegem. Noi am ales o prajitura mai impresionanta, desi destul de dificila.
Prajituri suedeze din zahar
Ingrediente
-
Prajituri glazurate
250 de grame de un nesarat, lasat afara vreo 10-15 minute sa fie inmuiat
- 300 de grame de zahar granulat
- 100 de grame de zahar brun
- 1 lingura de extract de vanilie
- 2 lingurite de cardamom sau scrotisoara
- O jumatate de lingurita de sare
- 1 ou mare
- 800-1kg de faina
- Glazura pentru prajitura (scris in reteta)
Ce trebuie sa faci
- Bate untul, zaharul, vanilia, cardamomul si sarea intr-un bol mare cu un mixer la viteza medie pana cand este cremoasa. Bate oul pana cand este spumant, apoi bate cu faina la viteza mica pana cand sunt amestecat cum trebuie.
- Amesteca coca in treimi. Modeleaza fiecare in discuri de 3 centimetri grosime si pune-l pe fiecare disc in frigider pentru ora pana cand este tare
- Incalzeste cuptorul. O sa ai nevoie de hartie de copt
- Pe o suprafata cu faina, intinde un disc pana cand este la 0.5-0.8 cm in grosime. Folosind forme de prajituri, putem sa taiem mici omuleti de zapada, sau orice alte forme avem.
- Poti folosi ceva frunze mai rigide pentru a imprima venele de pe frunze pe prajituri. Dupa aceea pune micile prajituri la cuptor unde le intoarcem o singura data.
- Dupa aproximativ 11-13 minute, scoatem formele din cuptor, cam atunci cand sunt aurii la margini. Le lasam 1-2 minute sa se raceasca.
- Pentru a folosi glazura, trebuie intai sa stropim prajitura cu cateva picaturi de apa rece.
- Folosim glazura innegrita pentru caciula si cea alba pentru restul prajiturii, lasand o margine alba la exteriorul prajiturii si dintre doua tipuri diferite de prajituri.
- Lasa prajiturile sa se usuce pentru cateva ore.
Pentru glazura
Bate 400 de grame de zahar intr-un bol cu 3 albusuri de ou pana cand sunt amestecate deplin. Adauga 200 de ml de apa, bate pana cand este totul amestecat. Creste viteza la mixer, si bate aproximativ 8 minute pana cand glazura este foarte tare si alba. In cele din urma, putem pune fulgi de nuca de cocos pentru aroma si diferiti coloranti alimentari pentru diferite culori.
Articol preluat de AICI
Lasă un răspuns